STREET MUSIC – svirke na čak pet punktova

 

Svirke na čak pet punktova Street Musica ovotjednog Rabac Open Aira

 Pregršt koncerata i dobre glazbe ovog će se tjedna naći na pozornicama u Rapcu i Labinu. Tako će se u sklopu festivala života Rabac Open Air u srijedu, na čak pet različitih lokacija na rabačkoj šetnici, čuti glazba Street Music programa koji će ugostiti zanimljiva glazbena imena, dok će se Labin Art Republika pripremati za nastup Franke Batelić.

Na rabačkoj rivi Lubo i Grga, pop rock duo poznat i kao Aerialsi donose zanimljivu kombinaciju akustične gitare i klavira. Nakon više od desetljeća sviranja autorskih pjesama Valdet Luboteni i Vedran Gergorić, u ovoj se formi okreću repertoaru koji se sastoji od pop/rock hitova od 60-ih pa sve do danas među kojima su Beatlesi, Killersi, Bruce Springsteen, U2, Coldplay, R.E.M., Robbie Williams i ostali. U blizini slastičarne Pingo 2 nastupit će talijanski glazbenikPowleankoji će izvesti brojne obrade starih i novih hitova te svoje autorske pjesme. Kod restorana Capitano nastupit će glazbena atrakcija Cile one man bandkojeg mnogi smatraju i hodajućim glazbenim showom. Ispod La Pentole gostima će romantičnu večer priuštiti Side Effects, glazbeni sastav iza kojeg stoje imena Mate Ružić, Mladen Franković i Saša Pavšić. Ovaj trio na cajonu i dvije gitare donosi akustične verzije brojnih pop, rock, blues i RnB uspješnica. Movie Lounge Bar od 21:00 rezerviran je za poznate Riječane The Janitorsekoji će publici također prirediti večer akustičnih covera stranih rock i pop pjesama. Street Music svirke trajat će od 20 pa sve do 23 sata.

Festival Labin Art Republika koji je u Labinu pripremio bogat zabavni program za svoje posjetitelje, u četvrtak, 1. kolovoza donosi i nastup Rapčanke Franke Batelić. Među brojnim hitovima koje će izvesti na ljetnoj pozornici kod Špine naći će se i uspješnice Kao ti i ja, S tobom, novi hit koji je poharao top ljestvice diljem zemlje Ljubav, ništa više, kao i pjesma Crazys kojom je predstavljala Hrvatsku na Euroviziji 2018. godine u Portugalu. Koncert počinje u 21:30.

Sundance Tribute Festival koji tijekom cijelog ljeta u Sundance Beach Club Valamarovog Collection Girandella Resorta dovodi različite tribute bendove i ovoga petka priprema pravi glazbeni spektakl. Na redu je i dugo očekivani koncert ABBA Tribute Banda – ABBAZZIA čiji će glavni zadatak biti vratiti posjetitelje u najbolje dane švedske pop senzacije. Koncert počinje 22 sata.

Večeras cirkuski zabavljači, hodači na štulama, akrobati i žongleri donose puno smijeha uz Circus in the City, a vrhunac programa bit će u 21 sat kod svjetionika ispod hotela Valamar Sanfior. Tada na pozornicu dolazi vesela družina koja će gledateljima dočarati dašak novog Cabaret Showa inspiriranog olimpijskim igrama. Dodatno, posjetitelji se večeras mogu pridružiti i Noćnom razgledu Labina te upoznati povijest starog grada kroz priče o uskocima i gradskim legendama te otkriti uzbudljive detalje iz života slavnog reformatora Matije Vlačića Ilirika. Šetnja počinje u 21:30 ispred Info punkta u starom gradu Labinu, a završava oko 23 sata ispred Palače Negri.

Open Air Cinemau parku ispod Valamarovog hotela Sanfior ovaj tjedan donosi animirani film poznat i kao Disneyjev crtić s najvećim brojem likova – njih čak 434. Radi se o akcijskoj komediji Ralph ruši Internet: Krš i lom 2 koja će se prikazivati 31. srpnja. U petak, 2. kolovoza dolaze Izbavitelji 2 i donose novi nastavak animirane komedije o avanturama superherojske obitelji Parr. Početak projekcija predviđen je za 21 sat, odnosno u sumrak kako bi užitak gledanja bio potpun.

Subota će biti u znaku Istra Inspirita, zabavno edukativnog kazališnog programakoji publici donosi lokalne povijesne priče i legende. U prekrasnom parku ispod Valamar Sanfior Hotelaod 21 satposjetitelji mogu upoznati život labinskih rudara i saznati tko su bili nestašni patuljci zvani Maliki.

Na istome će se mjestu u nedjelju, 4. kolovoza održati Bal princeza, bajkoviti program za najmlađe posjetitelje inspiriran pričom o Alisi u zemlji čudesa. Mališani će moći razgovarati i slikati se sa svojim omiljenim likovima iz crtanih filmova te upoznati princa i princezu, Ludog klobučara i Kraljicu srca. Tu su i brojni drugi zanimljivi sadržaji poput dress up kutka, facepainting i tattoo kornera, štanda za modeliranje balona te plesna radionica i mala škola mačevanja. Program trajeod 19:30 do 21:30.

Ulaz na sve programe Rabac Open Air-a je besplatan, a više informacija dostupno je na službenoj web stranici www.rabacopenair.comte službenim Facebook, Instagram i YouTube kanalima.