„Crikvenica Food & Wine Walk“ – šetnja koja je jednako oduševila i sudionike i organizatore

U subotu, 28. rujna, gotovo 250 šetača krenulo je jedinstvenom hedonističkom rutom od Jadranova do Selca. „Crikvenica Food & Wine Walk“, događanje u sklopu 12. „Mjeseca plave ribe“, čiji je cilj popularizirati ovu zdravu i ukusnu namirnicu neizmjerno važnu za cijelo crikveničko područje, premijereno je održano u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i partnera u projektu.

Start avantrurističke šetnje bila je plaža Grabrova u Jadranovu, gdje su se šetači imali priliku zagrijati uz fitness trenericu, a od kuda su svakih pola sata kretale nove grupe sudionika s vlastitim vodičem.

Kroz projekt se povezalo osam postaja, od toga sedam restorana i konoba, koji su na ruti dugačkoj dvanaest kilometara sudionicima ponudili specijalitete od plave ribe, kao što su tortilja od marinirane jadranske tune, šurlice u mediteranskom umaku sa slanim inćunima, gratinirana skuša, rupice na brusketi s ružmarinom i mnoge druge delicije, uključujući i desert – Frankopan tortu.

Na istim su se postajama lokalni vinari, ali i oni iz drugih vinskih regija Hrvatske, pobrinuli za degustaciju vina. Svojim vinima predstavili su se OPG „Ružić“, Vinarija „Kapić“, „Plovanić“ vina, Vinska kuća „Pavlomir“, Vinarija „Gospoja“, PZ „Vrbnik“, „Katunar Estate Winery“, Kuća vina „Ivan Katunar“, Vinarija „Šipun“, Vinarija „Nada“ te PZ „Dolčina“, „Zlatno brdo“, „Griffin“, „Kocijan“, „Florijanović“, „Tomaz“, „Skaramuča“, kao i vinski domaćini „Grand Village Estate Winery“ iz Selca te Udruga vinara, vinogradara i maslinara iz Crikvenice „Sveta Lucija“.

Osim na samim postajama u eno-gastro delicijama, uživalo se i u pogledu na predivnu prirodu. Sudionici su prolazili mimo Kućice od ribari, uživalo u arheološkom nalazištu Lokvišće, hodalo se Stazom valova, vozilo se i turističkim vlakićem, a atraktivna je bila i dionica Šetnicom zdravlja do Selca, gdje je bio cilj.

Bilo je i nekoliko točki iznenađenja, glazba na svakoj postaji, kreativna mjesta za fotografiranje

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić na samom je startu izjavila: „Danas pozdravljamo otprilike 250 gostiju na prvom ‘Crikvenica Food & Wine Walku’, na kojem nas očekuje osam postaja, odlična jela od plave ribe uz vrhunska vina iz cijele Hrvatske, s naglaskom na naša kvarnerska. Svaka postaja ima svoju glazbu i svoju vibru te nas čeka odlična zabava. Ovo je dio manifestacije ‘Mjesec plave ribe’ čiji je cilj promovirati lokalnu namirnicu i uvesti je u naše restorane te produžiti sezonu. Tijekom tih mjesec dana svi uključeni restorani imaju posebne jelovnike od plave ribe, a pripremamo i druge sadržaje poput cooking showa. Očekuje nas puno dobrih i ukusnih stvari“.

Svoje su pozitivne dojmove s nama podijelili i naši influenceri te strani gosti koji nisu mogli sakriti oduševljenje organizacijom, idejom i samim ostvarenjem ove manifestacije.

 „Bila sam na više ovakvih eno-gastro šetnji u Hrvatskoj i mislila sam da ništa ne može nadmašiti posljednji u Slavoniji, ali ovo što je Crikvenica napravila je stvarno odlično. Šetnja uz more po divnom vremenu i super ekipa, prezadovoljna sam, sve se spojilo! Svakako bih trebala jesti više plave ribe, a nakon sve ove hrane koju sam isprobala, trebala bih još više”, rekla je Matea Frajsberger.

Dan nakon ovog više nego uspješnog događaja, u nedjelju, u „Terraca“ Bar & Restaurant, chefovi Mario Mandarić, Vehid Šaldić i Dino Matejčić izveli su pravi cooking show sa specijalitetima od plave ribe.

Hvala svima koji su se upisali u povijest kao sudionici prvoga „Crikvenica Food & Wine Walk“ događaja. Vidimo se dogodine u još većem broju!

Ne propustite popratiti ostatak programa „Mjeseca plave ribe“!

Podsjećamo na ekskluzivne večere 4. i 11. listopada te na posebnu ponudu menija u odabranim restoranima Rivijere do 20. listopada.