LOCAL FISH TOUR SPAJA GOSTE S LOKALNIM RIBARIMA I UGOSTITELJIMA

Lokalni ribari i ugostiteljski objekti koji surađuju s lokalnim ribarima na dohvat su ruke gostima pomoću nove aplikacije Local Fish Tour koju je izradio LAGUR Vela Vrata za područje Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage te otoka Cres i Lošinj.

Mediteranski način prehrane prepoznat je kao zlatni standard pravilne prehrane te je velik adut bogate gastronomske ponude obalnih destinacija, a lokalno ulovljena ili uzgojena riba i plodovi mora ono su najbolje što možemo ponuditi našim gostima. Kako bi kontakte lokalnih ribara učinili što dostupnijim. LAGUR Vela Vrata izradio je aplikaciju Local Fish Tour pomoću koje se jednostavnom pretragom mogu pronaći kontakti lokalnih ribara, ali i ugostiteljskih objekata koji surađuju s njima.

Aplikacija koja pokriva područje grada Opatije, općina Lovran i Mošćenička Draga te otoke Cres i Lošinj kroz interaktivnu kartu donosi informacije o lokalnim ribarima, njihovim prodajnim mjestima te ugostiteljskim objektima s kojima surađuju i koji s ponosom nose oznaku Local Fish Tour, a sve kako bi gosti u nekoliko klikova pronašli svog najbližeg lokalnog ribara ili restoran koji nudi svježu ribu kupljenu od lokalnih ribara. Na taj način aplikacija omogućava direktan kontakt s lokalnim ribarima te povećava njihovu vidljivost, ali nudi gostima i popis lokalnih ugostitelja koji surađuju s ribarima i poslužuju namirnice vrhunske kvalitete.

– Kroz aplikaciju želimo ojačati tržišnu poziciju lokalnih ribara i ugostitelja, te istaknuti važnost suradnje i skraćivanja lanca opskrbe. Ujedno se gostima nudi mogućnost da podrže lokalnu zajednicu i doprinesu održivosti sektora. Aplikacija je nastavak aktivnosti na projektu „Local Fish“ koji smo započeli 2017. godine s ciljem motiviranja lokalnih dionika iz sektora turizma te dionika iz sektora ribarstva i akvakulture na međusektorsko umrežavanje kako bi dali dodatnu financijsku i društvenu vrijednost svom radu te potaknuli lokalno gospodarstvo. – istaknula je Eliana Zec Solina, voditeljica LAGUR-a Vela Vrata uz poziv i ostalim lokalnim ribarima i ugostiteljima na uključivanje u projekt.

Local Fish Tour – www.lft.hr