Predstavljen projekt „The 5 Senses“

Radi se o autorskom projektu i inovativnom konceptu sommeliera Kristijana Merkaša i chefa Zlatka Belužića, profesionalaca s dugogodišnjim iskustvom u Luxury Hospitality industriji.

The 5 SENSES bit će kontinuirani niz premium evenata, koji spajaju enogastronomiju s glazbom i umjetnošću.

Projekt „The 5 SENSES“ kao polazišnu točku postavlja potpuni doživljaj kroz iskustvo za sva osjetila. Koncept  je zamišljen na način da će se svaki od narednih evenata održavati na različitim lokacijama koje su neuobičajene, ali i po nečemu posebne. A svaki od evenata imat će i posebne goste tako da je posebno za ovu priliku iz Ljubljane došao Dimitri Chapelle Chef slastičar.

Ovaj uigrani dvojac predvidio je da svaki od evenata „The 5 Senses“ traje do 4 sata, uz pet sljedova jela, 6-7 vrsta pića, te limitirani broj uzvanika koji neće biti veći od 25.

Lokacija i uređenje prostora bit će koncipirani da izazovu iznenađenje i oduševljenje u vizualnom smislu. Osim na vrhunsku gastronomiju, posebna pažnja bit će usmjerena i na prezentaciju jela i kulturu stola. U segmentu gastronomije i enologije, miksologije te u kategorijama žestokih pića i kave , Kristijan i Zlatko prezentirat će uzvanicima i Show Cooking, u koji će i sami uzvanici moći biti uključeni.

Na prvom događaju, namjenjenom medijima ljestvica izvrsnosti podinuta je visoko pa ne ćudi da su projekt prepoznale naj uglednije tvrtke i profesionalci ovog segmenta koji su i sami prisutvovali aktivno na događaju.

Renata Šobak – General Manager PPD Global, Danijel Šarušić – Pago Croatia, Ivana Vidak – Sommar Adria , Big Green Egg, Dražen Zec –  Provider, Igor Runtas – Igomat, Milan Budinski– Omo.

Svaki od evenata „The 5 Senses“ koji će biti komercijalno dostupni publici upotpunit će prezentacije odabranih vina i žestokih pića, te zanimljive priče o fenomenima iz različitih svjetskih regija i tema o sljubljivanju, te segment pod nazivom Tips and tricks vrhunskih kuhara primjenjivih u kuhinjama gastro entuzijasta samo su neke od najavljenih tema.

Oduševljenje  na događaju izazvalo je i simatični  tim koji stoji iza brenda Old Jack koji su retro Bubama i kombijima dovezli uzvanike na destinaciju eventa.

„The 5 Senses“ koncept evenata zamišljen je da se  oplemeni vrhunskim glazbenim točkama klasične glazbe i popularnih glazbenih točaka jazza, a repertoar će biti odabran sukladno temi.

Važno je naglasiti da je i Muzička Akademija u Zagrebu jedan od partnera projekta, pa će tako i mladi glazbenici Akademije sudjelovati na svakom od evenata. Prvi event glazbom su oplemenili poznati Jazz Duo: Joe Kaplowitz – orgulje, klavijature; Bruno Mičetić – Gitara.

Radionice poput kiparstva ili kroki slikarske radionice uz plesne točke vrsnih profesionalaca, kao sadržajni element evenata, dodatno će naglasiti umjetničku stranu ovog ambicioznog projekta.

Važan dio ove incijative jest i networking koji se već na prvom eventu pokazao iznimno uspješnim.