JRE spektakl je pred vratima

Udruga restorana JRE-Hrvatska ove će godine, tradicionalno, organizirati svoj najveći i najvažniji događaj pod nazivom „Talent and Passion“.

Jednom godišnje na jednoj lokaciji okupljaju se svi restorani i članovi JRE-Hrvatska kako bi podijelili svoju strast i ljubav prema kuhanju, stvarajući nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Ovaj prestižni event, u organizaciji udruge, okupit će 15 restorana JRE-Hrvatska sa svojim vrhunskim timovima – chefovima, sommelierima i ostalim članovima stručnog osoblja, koji će svojim kreacijama oduševiti sve prisutne.

Ovogodišnja lokacija je veličanstveni Kaštel Grobnik, povijesna utvrda koju su izgradili Frankopani, simbol kulturno-povijesnog nasljeđa. U ovom jedinstvenom ambijentu naši restorani prezentirat će svoje kulinarske vještine i kreativnost.

Spoj kulture, tradicije, povijesti i vrhunske gastronomije bit će obilježen svečanim početkom u 15:00 sati, a trajat će do 23:00 sata. Posjetitelji će moći uživati u delicijama pripremljenim od strane JRE chefova, uz odabrana vina i koktele, popraćene bogatim glazbenim i kulturnim programom. Ovaj ekskluzivan događaj održat će se na zatvorenoj lokaciji, rezerviranoj isključivo za sudionike i goste “Talent and Passion” eventa.

 

Popis restorana koji sudjeluju na JRE-HR Talent and Passion eventu:

  1. Restaurant Dubravkin put, Zagreb
  2. Restaurant & Winery Korak, Jastrebarsko
  3. Restaurant Badi, Umag
  4. Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
  5. Restaurant Monte, Rovinj (MDH)
  6. Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
  7. Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija
  8. Restaurant Plavi podrum, Opatija (MDH)
  9. Hotel & Restaurant & Winery Boškinac, Novalja (MDH)
  10. Restaurant Foša, Zadar
  11. Konoba Boba, Murter
  12. Konoba Pelegrini, Šibenik
  13. Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel, Korčula
  14. Hotel & Restaurant Lemongarden, Sutivan, otok Brač
  15. Konoba Kala, Supetar, otok Brač

MDH – Membre D’Honneur – počasni članovi udruge JRE.

Zadaća udruge, koja je ujedno i njezin moto, je neprekidna strast prema gastronomiji. Moto “Never-ending passion” oslikava duh i posvećenost svih članova JRE udruge.

JRE ime nosi snažnu simboliku:

  • J predstavlja “joining innovation and imagination” (spajanje inovativnosti i mašte),
  • R simbolizira “respecting source and sustainability” (poštovanje izvora i održivosti),
  • E evocira “evoking emotion and inspiration” (buđenje emocija i inspiracije).

Program započinje u 15:00 sati na šetnici “Zakona 9 gradova”, gdje će uz stručno vodstvo gosti saznati sve o bogatoj povijesti i tradiciji ovog kraja. Ruta vodi do samog Kaštela Grobnik, gdje će se u 15:00 sati službeno otvoriti event.

Tijekom obilaska kaštela, u svakom kutku otkrit ćete ponešto! Naši JRE restorani pripremat će delicije od lokalnih namirnica, koje će u modernoj interpretaciji predstaviti na inovativnim tanjurima s autohtonim okusima.

Svaka prostorija kaštela nosit će svoju priču, predstavit će posebne sastojke i restorane, a uz njih ćete imati priliku kušati i vina renomiranih vinara, partnera udruge JRE-Hrvatska.

Uz vrhunsku hranu i piće, pripremili smo i interpretacijski program prepun iznenađenja!

Obilazak Kaštela trajat će otprilike dva sata, od 17:00 do 19:00 sati, nakon čega se svi gosti prebacuju u glavni otvoreni atrij Kaštela Grobnik. Tamo nas očekuju svi partneri udruge JRE-HR, uz glazbeni program. Partneri će na svojim punktovima prezentirati i nuditi proizvode na degustaciju, uz vina, koktele i raznovrsne delicije iz svih krajeva Hrvatske. JRE chefovi pripremit će slatki stol s bogatim izborom deserata.

Očekivano trajanje događaja je do 23:00 sata.