Tražite tulum za pamćenje? Posjetite RetrOpatiju!

Izvucite trapezice, točkaste haljine, leptir mašne i tregere jer RetrOpatija ponovno donosi tri nezaboravna dana ispunjena glazbom, zabavom i ludim provodom.

Od četvrtka 27. do subote 29. lipnja RetrOpatija će vas provesti kroz zlatne dekade prošlog stoljeća. Gradske ulice postat će pozornica i plesni podij, izlozi trgovina i terase lokala scenografija spektakularnog „povratka u prošlost“, a Ljetna pozornica najveći diskoklub pod otvorenim zvjezdanim nebom. U šarenilu boja, zvukova i okusa, čitava Opatija i deseci tisuća posjetitelja plesat će i pjevati uz omiljene hitove 20. stoljeća.

Ovogodišnja RetrOpatija donosi brojne novosti, a u bogatom programu koji će se odvijati na 40-ak lokacija uživat će posjetitelji svih uzrasta. Za „zarazno dobru“ atmosferu tijekom sva tri dana pobrinut će se bendovi Vinyl, Night Express, L’Amour Band, Jed Becker’s Group, Joe & The Rhythm Boys, The Bourbon Hunters, Electric Corn, Dino Antonić&Bend Velikog Perice, Level One, Techno Vikings, Pacha Mama Street Connection, The River Sharks, Apokalipso Bend, Last Minute Duo, Šleper Šlager, Blu:Kanu i brojni DJ-evi, a nastupi plesnih skupina svojom će kreativnošću i zavidnim plesnim pokretima, nadahnutim raznim stilovima 20. stoljeća, oduševiti i „najzahtjevniju“ publiku.

Ovogodišnje izdanje RetrOpatije ima i novu lokaciju – opatijska luka u petak će postati glavno mjesto okupljanja svih onih koji ne mogu odoljeti pjevanju. Retro Karaoke omogućit će vam da i sami postanete kreatori izvrsne atmosfere i dobrog raspoloženja. Zato dođite u opatijsku luku, zgrabite mikrofon i zapjevajte omiljene stare hitove!

 

Za sve ljubitelje „skejtanja“, u petak i subotu, Slatina postaje retro poligon i vraća nas u doba kada su vladali „skejterski trikovi“, a za sve koji žele RetrOpatiju promatrati s mora, nude se razni retro izleti brodom.

Na RetrOpatiji će uživati i najmlađi posjetitelji uz posebno osmišljene programe za djecu, poput mastermind escape game-a, lutkarske predstave, oslikavanja lica, kao i već tradicionalnog dječjeg poligona Retrovatrogasne postrojbe.

RetrOpatiju će ove godine posjetiti i popularni food truck-ovi u čijim ćete specijalitetima moći uživati na Street Food Point-u i u opatijskoj luci, a prigodnu ponudu starinskih sicilijanskih jela, ribljih i mesnih specijaliteta, retro slastica, pića i koktela pripremili su i opatijski ugostitelji i hotelijeri na čijim će se terasama uživati u izvrsnoj glazbi i odličnoj atmosferi u retro stilu.

U subotu od 17 sati do 5 sati u nedjelju, uzavrelo središte grada bit će zatvoreno za promet, a umjesto automobila, pločnikom će zavladati muzika i moda, ulični zabavljači, vespe i oldtimeri, ugostitelji, frizeri, šminkeri, barberi, kao i tisuće posjetitelja.

Vrhunac trodnevnog retro spektakla bit će u subotu na Ljetnoj pozornici, gdje će se održati najveći disco party na otvorenom, BACK2LOVE – Music Time Machine – Hommage Tini Turner & Disco Groznica. Ne propustite priliku za ples pod zvijezdama, uz vrhunsku disco glazbu i fantastičnu atmosferu do kasno u noć!

Čekaju nas tri dana ispunjena odličnom glazbom i vrhunskim provodom. Pripremite svoje retro odjevne kombinacije, prisjetite se starih hitova i pridružite nam se na opatijskom „partyju stoljeća“ u posljednjem vikendu lipnja, pozvala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, organizatora manifestacije, te zahvalila Gradu Opatija, Festivalu Opatija, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici Kvarnera, Zagrebačkoj banci, tvrtki Rune Crow d.o.o. i zlatarni Frederiko.

Za posjetitelje RetrOpatije ove će godine biti omogućen i besplatan parking na ograđenom parkiralištu tvrtke Opatija 21 d.o.o. na Preluku. Za prijevoz na relaciji Preluk – križanje kod hotela Ambasador bit će osigurana taxi vozila. Cijena vožnje u taxi autu iznosit će 12 EUR (max 4 osobe), a u taxi kombiju 20 EUR (max 8 osoba).

Program RetrOpatije  može se  preuzeti  u Turističkom informativnom centru Turističke zajednice grada Opatija, na adresi M. Tita 146, kao i na web stranici www.visitopatija.com .

Pratite nas na FB RetrOpatija i  FB VisitOpatija.

Obavijest o zatvaranju glavne prometnice i zabrane parkinga povodom održavanja manifestacije „RetrOpatija“

Od subote, 29.06.2024. u 17:00 do nedjelje, 30.06.2024. u 05:00 h, za sav promet bit će zatvorena ulica Maršala Tita od raskrižja sa Radničkom ulicom i ulicom Viktora Cara Emina (skretanje za opatijsku luku) do Slatine (ex hotel Zagreb). Na označenim parkirnim mjestima (u ulici Maršala Tita) u subotu od 15:00 sati do nedjelje do 5:00 ujutro neće biti dozvoljeno parkiranje niti zaustavljanje vozila.

 

Za više informacija: tel: 051/271-710; 051/271-310

Kontakt: Emma Superina 091/169-9678, emma@visitopatija.com