SJAJNA IMENA I ISPUNJEN TRG NA PETOM IZDANJU FESTIVALA „NA PALADE – KANAT I ŠTORIJE“

Peto izdanje festivala „Na palade – kanat i štorije“, jedinstvenog događanja koje tradicionalno označava početak ljeta u Crikvenici, održano je na dupke punom Trgu Stjepana Radića, a jesensku temperaturu zraka izvođači i publika pobijedili su toplom atmosferom, jer glasnice i dlanovi se nisu štedjeli.

Svake godine festival ima novu tematiku pa se ove godine posvetio svijetu filma. I bilo je baš kao u filmu, onom koji završi happy end-om i kojeg se pamti. A dugo će se pamtiti ova crikvenička noć. Nakon što su svima dobrodošlicu na festival zaželjele, u ime organizatora, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić te gradonačelnica Crikvenice Ivona Matošić Gašparović, predvođeni nadahnutim voditeljskim dvojcem Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca, pozornicom su zagospodarila sjajna pjevačka imena.

Radojka Šverko, Alen Đuras, Martin Kosovec, Damir Kedžo, Martina Majerle, „Infinity Band Croatia“, mješoviti zbor „Kaplan“, Klapa „Tramuntana“, Nikolina Tomljanović, Vivien Galletta, Mario Lipovšek Battifiaca te Voljen Grbac svojim su izvedbama svevremenskih hitova mamili pljesak brojne publike, a izvedbe su bile doista nadahnute. Izvođače je maestralno pratio tradicionalno bazni „Infinity Band“, ove godine kao dijelom proširenog orkestra sa Zvonimirom Radišićem na gitari, Vladimirom Babinom na klaviru te strings i brass sekcijom. Pjevale su se poznate skladbe, među kojima i „My Heart Will Go On“, Stayin’ Alive“, „Cabaret“, „Naše malo misto“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Footloose“, I’m Still Standing“, „Zlatne godine“, „Unchained Melody“ i brojne druge nezaboravne filmske uspješnice.                                                                                                                                        U više od dva sata odličnog programa svoj je trag tradicionalno ostavio i Neven Barac koji je publiku nasmijao i zabavio šaljivim štorijama.

Na samom završetku festivalske večeri na pozornicu su izašli svi izvođači kako bi im publika dugim pljeskom još jednom zahvalila na odličnoj crikveničkoj večeri, druženje se nastavilo do dugo u noć, a već je jutro označilo početak priprema za šesto izdanje ovog popularnog događanja. Umjetnički direktor festivala Robert Grubišić otkrio je da već zna kojom će se temom baviti naredno festivalsko izdanje, no to će ostati tajna tamo negdje do svibnja naredne godine. I neka je tako, ostanimo znatiželjni, ali i sigurni da će i 2025. donijeti još jedno sjajno izdanje festivala „Na palade – kanat i štorije“. Pet godina je tako i bilo, veselimo se šestoj.